torsdag den 24. september 2015

1.) Thule-Center i Hundested? Jah! Hvorfor ikke?

Det var den sommer, så har vi igen en Hundested havn og byen næsten uden aktivitet.
Retfærdigvis skal dog siges, at Bryghuset, Glassmedjen og til dels også Egeværket, stadig vil kunne give lidt liv i havnen, men ellers er vintertiden en tid hvor det er småt med liv i havn og by.

Mon ikke det er på tide at få hevet den gamle idé fra 1993 og plan fra 1996, om et Thulecenter i Hundested, frem igen.Selv om man i 1996 lavede en projekt beskrivelse og formodentlig troede på at ideen kunne realiseres så var problemet det, at man på det tidspunkt ikke havde noget godt grundlag til at få gennemført planen på.
Nedgangen i fiskeriet, og dermed Hundested havns mindre betydning, prægede byen, og i 1996 stoppede Hundested Grenå færgen, samtidig gik det ikke så godt for Stålværket, så med den negative stemning var det svært at få opbakning bag projektet dengang, hvorfor det blev skrinlagt og Kattegat Strandhave blev bygget på området.
I dag er situationen en hel anden, Hundested er en by der tales om vidt og bredt og nu ikke for noget negativt, nej nu er havnen blevet så populær at byen ikke bliver omtalt som udkants Danmark.

At der nu også kommer krydstogt skibe til havnen i 2016, må kunne give det sidste skub til, at Thule-Center  planerne – med en del ændringer i forhold til prestige projektet – igen hives frem af skuffen, med en realistisk chance for at blive gennemført.

                         Her ses på planen fra 1996, hvordan man da havde tænkt sig centeret.

Byen har en øjebæ - som Peter Olesen ville sige- den grønne lade som ligger ved de gamle færges opmarch baner, den kunne passende fjernes så der blev plads til centret, det ville i høj grad forskønne byen og give liv i byen også om vinteren.

fredag den 4. september 2015

Ændring af siden hundested.info pr. 4. sept.2015

Jeg har gennem nogen tid, samtidig med vedligeholdelsen af den aktive side, også arbejdet på at gøre siden mere overskuelig, nemmere at bruge og med flere funktioner.
Hovedopgaven har været at få så mange oplysninger frem på forsiden som muligt, således at det herfra er nemmere at komme til netop det man har interesse i.

Der er ændret lidt i menu bjælken hvorved Adresser & Links samt Arrangementer er kommet ned i funktionssøjlerne i hhv. venstre og højre side, de to kan nu også kaldes direkte ved at taste event.hundested.info eller adresser.hundested.info. Samtidig er Kommentarer & Nyt vendt tilbage til menuen.

På flere sider er der ændret, rettet eller tilføjet, så de er blevet mere oplysende og brugervenlige, men specielt på siden Foto Film og Video er der ændret så det er blevet mere overskueligt.
Af andre og væsentlige rettelser kan nævnes, at jeg gerne har villet gøre noget mere for dem der af egen drift henvender sig til mig med oplysninger, det kan være om deres virksomhed eller forskellige arrangementer.

Derfor har jeg nu oprettet en BRUGERSIDE hvorfra disse kan findes separat, med hhv. oplysninger, links til egen side eller en side der er oprettet specielt til den pågældende.

 

tirsdag den 1. september 2015


Turistsæsonen er ved at være forbi, og Hundested tilbage i sin daglige gænge.


 Jeg oprettede for godt 3/4 år siden Hundested.info, og skal jeg gøre en smule status kan jeg på den ene side være tilfreds set ud fra, at det har været svært for den almindelige borger at vide noget om sidens eksistens.
Med de ret begrænsede oplysninger om siden, så er et antal besøg  - ikke antal besøgte sider - på over 3400 i den tid den har eksisteret - et gennemsnit på 12-13 aktive besøg om dagen -, alligevel ganske udmærket.

Til gengæld kan jeg ikke være tilfreds med de erhvervsdrivendes brug af siden, det er meget få der selv har henvendt sig for at komme med på siden, eller for at få optaget oplysninger om deres arrangementer.
Vel har der ikke været gjort meget reklame for siden, men med to omtaler i Halsnæs Avis samt henvendelser til to erhvervs organisationer, så kan siden ikke være helt ukendt.
Selvfølgelig er det en privat sag om man vil støtte et privat initiativ og udnytte gratis reklame, men alligevel!  

Jeg vil fortsat arbejde med siden, både fordi jeg tror på, at det kan være til gavn for alle men også fordi jeg syntes at det er interessant. Jeg kunne dog godt bruge nogle personer der hjalp til med at fortælle om de ting der sker i byen, og nogen der tog fotografier af hvad der sker.