lørdag den 29. oktober 2016


Sol over Hundested i 2016.


Sæsonen for de store aktiviteter i Hundested by og havn er stort set ovre, bortset fra dem der er åbne hele året.

Året 2016 har i sandhed været virkelig godt for Hundested, ud over at vi havde besøg af tre krydstogtskibe, så var der publikumsrekord for Sandskulptur festivalen.

Dertil kommer at DMI’s målinger over de sidste 10 år, placerer (Halsnæs) Hundested-Frederiksværk, som den kommune i hovedstadsområdet der har flest solskinstimer, noget vi godt har vidst i Hundested men som det er rart at få bekræftet.
Ud af de 98 kommuner, hvor der er et spænd fra 1951 til 1581 soltimer for 2016, og hvor Læsø, Samsø og Bornholm udgør top tre, så kommer Halsnæs på en 16. plads med 1791 soltimer årligt.

Så solen har i bogstavelig forstand skinnet på Halsnæs og skal ikke blot solen fortsat skinne, men også aktiviteten være en solstrålehistorie, så er det af stor betydning at planerne om et Arktisk oplevelsescenter og Knud Rasmussen museum bliver til realiteter.

Langt de fleste byer i yderområderne har det svært, så hvis man skal bevare de værdier der er i disse områder, så skal ildsjæle tage fat og udføre et stort og værdifuldt arbejde til gavn for hele samfundet.
Det har man været dygtig til i Hundested og forhåbentlig vil det fortsat give bonus.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar