torsdag den 25. august 2016


Tre Krydstogtskibe har sat Hundested på landkortet.


Hundested har ganske vidst været på landkortet siden 1700tallet og har tidligere været kendt for sin færgeforbindelse til Grenå, men side har det været småt med kendskabet til Hundested for de fleste.

Det har krydstogtskibene vendt op og ned på, pludselig er Hundested en by der tales om og ikke mindst, besøges. Som eksempel kan nævnes, at Sandskulptur festivalen har passeret 60.000 besøgende og forventer at nå 70.000 inden den lukker den 18. september.

Hvad skyldes så den ændring, ja først og fremmest har nogle driftige initiativtagere gjort et stort stykke arbejde, i første omgang specielt med at få gjort Hundested havn så attraktiv, at havnen blev kåret til årets havn i 2013 og, at forskellige virksomheder og kunstnere slog sig ned i by og havn.

Halsnæs Bryghus kom til i 2008, både Glassmedjen og Egeværket kom også til, og sammen betød det utroligt meget for havnen.

Det der gik forud for at få krydstogtskibe til Hundested var der mange der rystede på hovedet af og fik sig et stille grin over, men ikke desto mindre arbejdede ildsjæle i tæt samarbejde med Visit Nordsjælland videre med ideen og det ikke blot lykkedes det, nej det blev en bragende succes som alle håber på vil blive noget der gentager sig fra 2018 og i årene frem.
Men der er ingen
garanti for at der kommer flere krydstogtskibe, hverken i 2018 eller årene fremover, og hvad så. Hundested havn vil stadig kunne trække besøgende til på grund af det spændende miljø der altid er i en havn, og specielt i Hundested, men det ville unægtelig være rart hvis vi havde noget permanent at byde på hele året.

Arktisk Center
Jeg tænker her på, at Polarforskeren Knud Rasmussen er berømt langt ud over landets grænser, ja måske mere berømt i udlandet en i Danmark. Der er allerede et museum i Knud Rasmussens hus, men der kunne vises meget mere om Knud og hans polar ekspeditioner hvis et Arktisk center blev bygget på havnen.

Ud over Knuds berømmelse så er det jo meget oppe i tiden at interessere sig for de Arktiske områder og de problemer omkring dem, så tiden må være den helt rigtige til at få etableret et Arktisk Center.
Her er virkelig en sag for alle gode kræfter, regionalt, kommunalt og ikke mindst
  for Hundested og de mange ildsjæle der allerede virker i byen.